Strategi Temuduga Kerja Untuk Kerja Pengasuh

Pengasuh sebenarnya adalah pengasuh di mana anda sentiasa tinggal di rumah majikan anda. Tugasan ini biasanya dikenali sebagai kedudukan au pair. Isi rumah yang mengiklankan jawatan pengasuh memerlukan perisian yang berpengalaman sepenuhnya dengan menggunakan resume dan rujukan. Mereka akan mengadakan temu duga kerja dengan anda sebaik sahaja permohonan anda memenuhi penerimaan mereka. Untuk mendapatkan kerjaya, anda benar-benar perlu bersedia untuk temuduga ini. Lawati www.sitly.my/ms/ untuk mencari pengasuh terbaik.

Curriculum vitae yang baik untuk postur sebagai pengasuh mestilah kemas dan profesional untuk menunjukkan bahawa ini adalah bagaimana anda akan bertindak dalam penempatan itu. Anda perlu mengandungi setiap satu fakta yang berkaitan, tetapi pastikan pengetahuan itu fakta dan ringkas tanpa perlu mendalami. Jika majikan anda mungkin mempunyai sebarang isu tentang mana-mana faktor resume masing-masing, dia akan bercakap tentang perkara ini dalam temu duga kerja. Anda juga perlu memberikan aspek keperibadian anda yang sepatutnya menarik perhatian ibu dan bapa, namun, anda boleh mengandungi ini dengan surat alamat anda. Dalam kes memohon kerjaya ini, kebanyakan perniagaan memilih surat tulisan tangan daripada surat yang ditaip.

Anda perlu mendapatkan tidak kurang daripada dua rujukan untuk sebarang tugas sebagai pengasuh yang akan membuktikan kepakaran profesional anda dan satu yang akan membuktikan watak dan kecekapan peribadi. Ditambah dengan menawarkan nama rujukan seseorang dalam resume anda, anda harus mempunyai surat rujukan yang tepat daripada individu ini yang anda perolehi bersama-sama dengan anda semasa temu duga kerja. Anda perlu melakukan keperluan untuk menjamin alamat dan membuat hubungan dengan data rujukan anda dikemas kini kerana fakta ia akan diperiksa.

Persepsi awal majikan terhadap anda mungkin membuat atau memecahkan temu duga sebelum ia bermula. Walaupun anda mungkin akan memakai seluar jeans sepanjang kerjaya sebagai pengasuh, anda mesti tampil pakar untuk temu duga kerja. Tidak akan memakai terlalu banyak solekan barang kemas kerana ini akan memberikan ibu dan bapa kesan yang anda pilih untuk meluangkan masa memastikan anda kelihatan cemerlang sebagai ganti menjaga anak-anak mereka. Anda mesti kelihatan kemas dan kemas dan bersedia untuk mengambil kira kerjaya.

Adalah penting untuk menunjukkan rasa hormat sepanjang sistem temu duga, walaupun anda mengetahui bahawa perniagaan itu kurang ajar dan tidak sabar. Anda boleh sentiasa mengurangkan pekerjaan yang disediakan untuk mereka yang melihat bahawa barang tidak akan berada dalam jangkaan anda. Bercakap dengan jelas dan anggap betul-betul sebelum anda menjawab pertanyaan yang mereka ajukan kepada anda. Tidak kira sama ada soalan boleh dijawab dengan pasti atau tidak, semak untuk menghuraikan dengan ilustrasi atau butiran daripada kerja terdahulu untuk dipamerkan yang anda menyedari kebimbangan itu dan mungkin menyelesaikan tugas yang diperlukan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.